Økologisk undertøj – hvad er det?

Økologiske fødevarer finder man i de fleste supermarkeder. Her er det almindeligt kendt, at bestemte tilsætningsstoffer ikke er tilladte, og i produktionen vægtes dyre- og miljøbeskyttelsen højt. Men hvordan forholder det sig egentlig med økologisk tøj – herunder undertøj? Har vi overhovedet brug for det? Og hvorfra ved man, ”hvor økologisk” det i virkeligheden er? Eksempelvis er økologisk bomuld som udgangspunkt udmærket, men i den videre forarbejdning kan mange produktionsled være alt andet end rene. Giftige og skadelige farvestoffer, ugennemsigtige processer, sløset omgang med spildevand eller andet ødelægger hurtigt det gode udgangspunkt. En ren tekstilproduktion er ikke blot økologiske stoffer. Det er mindst ligeså vigtigt, at den omfatter den videre forarbejdning på farveriet. Dette er DILLINGs holdning til økologisk undertøj.

 

Økologisk undertøj fra DILLING

 

  • forarbejdes kun med de 29 farvestoffer uden skadelige kemikalier, som er godkendt af EU (hvilket udelukker enkelte farvenuancer)
  • modtager en unik miljøvenlig enzymbehandling, som blandt andet fjerner uldens kradshår
  • er velegnet til allergikere og følsom hud
  • holder formen og danner ingen pilling
  • produceres med en ægte respekt for miljøet, hvilket verificeres via seks årlige uanmeldte inspektioner af spildevandet på vores farveri (PDF)


Økologisk undertøj fra DILLING

 

Økologiske materialer hos DILLING

 

DILLING Underwears undertøj i økologisk bomuld er særdeles blødt og hudvenligt. Den høje kvalitet og optimale pasform gør undertøjet ekstraordinært behageligt at bære. Den langstablede KbA-bomuld er dyrket uden brug af kunstgødning og pesticider, og der anvendes ingen skadelig kemi i forarbejdningen på vores svanemærkede farveri.

DILLING tilbyder en bred kollektion af undertøj til damer, herrer, børn og baby. Du kan således vælge fra et stort udvalg af lækker økologisk bomuld – herunder trusser, undertrøjer og børneundertøj.

Til vores undertøj af merinould anvender vi GOTS-certificeret økologisk merinould  fra Patagonien, som er ekstremt fin og blød. Desuden har vi bevidst valgt en uldtype, hvor der ikke udføres mulesing. Dette smertefulde indgreb er således særligt udbredt i Australien. Endelig fjernes eventuelle kradshår skånsomt via en miljøneutral enzymbehandling på vores farveri

Det hudvenlige økologiske uldsortiment er særdeles bredt, og der er undertøj til hele familien – dame, herre, børn og baby.

 

Certifikater for vores økologiske undertøj

 


Nordic EKO Zertifikat     Woolmark Zertifikat