Kan man bruge uld om sommeren?

De fleste kender uldens kvaliteter i den kolde tid, hvor den varmer og isolerer. Materialet er dog også særdeles brugbart om sommeren. Sommeruld er velegnet af flere årsager:

 

  

 

 • Solbeskyttende
  Uld beskytter huden mod solens skadelige UV-stråler, hvorfor den er meget anvendelig om sommeren. Nyere forskning viser således, at uld giver en bedre beskyttelse end andre materialer, såsom bomuld og polyester.
 • Holder kroppen tør
  Uld transporterer sved væk fra huden og kan absorbere store mængder fugt, uden at det føles vådt. Dermed sikres en tør følelse, selvom man sveder – i modsætning til andre stoffer, som ofte bliver kolde og fugtige. I kraft af det store luftindhold har ulden desuden en kølende virkning på kroppen.
 • Lugter ikke
  Det naturlige lanolinindhold giver merino uld en selvrensende egenskab. Snavs trænger ikke ind i fibrene. Ofte er det nok at lufte uldundertøjet i frisk luft. Modsat eksempelvis polyester lugter uld således ikke grimt efter flere ganges brug.
 • Åndbar
  Det store luftindhold i merino uld gør også, at undertøjet er særdeles åndbart og dermed tillader huden at ånde. De naturlige egenskaber ved ulden gør det således ekstraordinært behageligt at bære.
 • Velegnet til børn
  Børn skifter ofte omgivelser. Det ene øjeblik er der fuldt tryk på legen, og kort tid efter er det tid til en lur. Her er det vigtigt, at kroppen holdes tør (og at huden kan ånde) for at minimere risikoen for forkølelse. Til dette formål er merino uld særligt velegnet.
 • Perfekt til udendørs aktiviteter
  Disse egenskaber gør også uldundertøj helt optimalt til naturglade aktive mennesker, som bruger undertøjet til udendørs aktiviteter som jagt, vandring og fiskeri.

En af vores kunder beskriver ulden således på Trustpilot:

”Har nu afprøvet uldundertøjet på jagt, og det virker! Ingen klam og fugtig fornemmelse efter en halv dags masen igennem skoven gennem krat og brombær, der bragte sveden frem mange gange. I modsætning til andet syntetisk svedtransporterende undertøj lugter uldundertøjet ikke efter en dags anvendelse. Det er en fornøjelse. Jeg er super glad for, at jeg blev gjort opmærksom på uldundertøjet fantastiske egenskaber.

Køb dit sommeruld her: sommeruld
 

DILLING Underwear er en dansk familievirksomhed med lange traditioner inden for den reneste fremstilling af økologisk undertøj. Med fjerde generation ved roret producerer vi undertøj til hele familien – inden for EU’s grænser og uden brug af skadelige kemikalier. Vores økologiske undertøj kan købes til fordelagtige priser, da du handler direkte hos producenten.

I DILLING's webshop finder du blødt og lækkert undertøj forarbejdet af de bedste råmaterialer, såsom økologisk bomuld, hvor vi eksempelvis kan tilbyde toppe til damer og herreundertøj. Særligt skånsomt behandlet er vores merino undertøj af økologisk merino uld. Til outdoor aktiviteter tilbyder vi svedabsorberende og åndbart funktionsundertøj – ligeledes fri for skadelige stoffer.

Sæsoner og kategorier - Skiundertøj, Termoundertøj, Jagt tøj & Fiske tøj, Yoga tøj, Løbeundertøj og sportsundertøj, Bomuldsundertøj – til en hver sæson!, Solbeskyttende tøj, Uld nattøj.

Lær DILLING at kende – økologisk undertøj, der er yderst lækkert inderst inde. Du kan finde mere info på vores blog.
Ønsker du levering til et andet land? Du kan finde DILLINGs økologiske undertøj i følgende lande: dilling-unterwaesche.de, dilling.se, dilling.nl, dilling.fi.