Et indblik i produktionen: L. P. Hansen textilfarveri

L. P. Hansen textilfarveri – Danmarks eneste svanemærkede farveri – er stedet, hvor stor set alt DILLINGs stof bliver behandlet og farvet. Farveriet spiller en helt særlig rolle i forhold til produktionen af vores undertøj. Det er nemlig et af de områder, hvor vi hos DILLING mener at vi kan noget helt unikt, som adskiller os fra andre undertøjsproducenter.

Det med at behandle og farve stof er en længere proces, som består af flere stadier. På vores farveri starter det hele hos Birthe, som er farvemester. Før produktionen af en ny farve kan sættes i gang, laver Birthe en ’opskrift’ på hvordan stoffet skal behandles og hvilke ingredienser der skal i for at opnå den ønskede farve til det valgte materiale. Her bliver der naturligvis taget højde for at alle ingredienser er så miljø- og hudvenlige som overhovedet muligt.

 

Et indblik i produktionen: L. P. Hansen textilfarveri

 

Med Birthes opskrift ved hånden er stoffet nu klar til behandling og farvning. Behandling og farvning foregår i de samme maskiner. Hvis der er tale om uld, får ulden først en enzymbehandling for at fjerne kradshår, hvorefter den farves. Dette sker alt sammen under opsyn for at sikre at alt forløber planmæssigt.

 

Et indblik i produktionen: L. P. Hansen textilfarveri

 

Herefter bliver ulden centrifugeret og bomulden presset. Stoffet kommer igennem en maskine, hvori det bliver tørret. Dette er særligt vigtigt i forbindelse med uld, da ulden her krymper 20-25%. Dette er med til at sikre, at ulden ikke krymper mere end max 5%, når først det er blevet syet og er nået frem til kunden.

 

Et indblik i produktionen: L. P. Hansen textilfarveri

 

Det stof som skal på ruller kommer så en tur på spænderammen. Det stof som skal laves til f.eks. t-shirts, kommer i stedet på en anden maskine som presser det i små rektangler.

Så er stoffet klar til at blive sendt til Litauen, hvor det bliver skåret, syet, pakket og sendt hjem til lageret i Herning. 

 

DILLING Underwear er en dansk familievirksomhed med lange traditioner inden for den reneste fremstilling af økologisk undertøj. Med fjerde generation ved roret producerer vi undertøj til hele familien – inden for EU’s grænser og uden brug af skadelige kemikalier. Vores økologiske undertøj kan købes til fordelagtige priser, da du handler direkte hos producenten.

I DILLING's webshop finder du blødt og lækkert undertøj forarbejdet af de bedste råmaterialer, såsom økologisk bomuld, hvor vi eksempelvis kan tilbyde toppe til damer og herreundertøj. Særligt skånsomt behandlet er vores merino undertøj af økologisk merino uld. Til outdoor aktiviteter tilbyder vi svedabsorberende og åndbart funktionsundertøj – ligeledes fri for skadelige stoffer.

Sæsoner og kategorier - Skiundertøj, Termoundertøj, Jagt tøj & Fiske tøj, Yoga tøj, Løbeundertøj og sportsundertøj, Bomuldsundertøj – til en hver sæson!, Solbeskyttende tøj, Uld nattøj.

Lær DILLING at kende – økologisk undertøj, der er yderst lækkert inderst inde. Du kan finde mere info på vores blog.
Ønsker du levering til et andet land? Du kan finde DILLINGs økologiske undertøj i følgende lande: dilling-unterwaesche.de, dilling.se, dilling.nl, dilling.fi.