3 tips til en mere bæredygtig garderobe

 
Tekstilindustrien bliver ofte beskyldt for at være en af de mest forurenende industrier i verden. Det er også sandt. Men vidste du, at de vaner mange forbrugere har med f.eks. hyppigt at udskifte garderoben faktisk er den største synder i forhold til materialespild?

Vi har her samlet vores bedste tips til en mere bæredygtig garderobe og håber, at de kan inspirere.
Vælg med omhu

Gå efter tøj, som du får glæde af længe. Hvis du er i tvivl, kan du stille dig selv disse spørgsmål:

•  Vil du få det brugt jævnligt?

•  Er det klassisk design eller går det snart af mode?

•  Er det af en holdbar kvalitet?

 Vask med omtanke

Disse tips er en selvfølge til uldtøj, men de er også nyttige til resten af garderoben.

•  Vask tøjet sjældnere og luft det i stedet.

•  Skru ned for temperaturen ved maskinvask.

•  Brug tørresnoren fremfor tørretumbleren.

 


 

Giv nyt liv

Selvom man køber tøj af høj kvalitet, så holder det sjældent evigt. Man kan dog hjælpe det godt på vej.

•  Stop små huller med nål og tråd. Lap større huller med et fint symærke.

• Giv tøjet videre, hvis du ikke længere bruger det. Der er måske ikke den store efterspørgsel på dine gamle underbukser, men f.eks. babytøj bliver sjældent slidt, inden de små vokser fra det.

•  Hvis tøjet ikke længere er brugbart, så giv det et nyt formål. Forvandl f.eks. dine gamle t-shirts til et nyt indkøbsnet, en bamse eller hvad du ellers kan komme på. Du kan finde masser af inspiration og kreative ideer online.

 
Vi prøver også at give nyt liv til vores rester hos DILLING. For selvom vi gør os umage, kan spild desværre ikke helt undgås i produktionen. Men som man siger: one man’s trash is another man’s treasure. De uldrester vi ikke selv kan bruge, sælger vi til et andet firma, som bruger det til at lave genbrugsgarn. På den måde går intet til spilde.

 

 

 

DILLING Underwear er en dansk familievirksomhed med lange traditioner inden for den reneste fremstilling af økologisk undertøj. Med fjerde generation ved roret producerer vi undertøj til hele familien – inden for EU’s grænser og uden brug af skadelige kemikalier. Vores økologiske undertøj kan købes til fordelagtige priser, da du handler direkte hos producenten.

I DILLING's webshop finder du blødt og lækkert undertøj forarbejdet af de bedste råmaterialer, såsom økologisk bomuld, hvor vi eksempelvis kan tilbyde toppe til damer og herreundertøj. Særligt skånsomt behandlet er vores merino undertøj af økologisk merino uld. Til outdoor aktiviteter tilbyder vi svedabsorberende og åndbart funktionsundertøj – ligeledes fri for skadelige stoffer.

Sæsoner og kategorier - Skiundertøj, Termoundertøj, Jagt tøj & Fiske tøj, Yoga tøj, Løbeundertøj og sportsundertøj, Bomuldsundertøj – til en hver sæson!, Solbeskyttende tøj, Uld nattøj.

Lær DILLING at kende – økologisk undertøj, der er yderst lækkert inderst inde. Du kan finde mere info på vores blog.
Ønsker du levering til et andet land? Du kan finde DILLINGs økologiske undertøj i følgende lande: dilling-unterwaesche.de, dilling.se, dilling.nl, dilling.fi.