Produceret i EuropaVille det ikke være billigere at få tøjet produceret i Asien? Jo, det ville det. Men vi har valgt at gå en anden vej. Vi vil gerne støtte op om industrien i Europa. På den måde kan vi også garantere, at alle medarbejdere har gode arbejdsforhold og fair lønninger.

Herunder kan du se de forskellige processer, som undertøjet går igennem, inden de er klar til brug.

Spinding
Vi køber vores økologiske råmaterialer gennem to tyske leverandører, Zwickauer Kammgarn og Weber & Heusser. De sørger for, at råmaterialet bliver spundet til garn i Tyskland.

Strikning
Garnet bliver strikket til stof hos vores samarbejdspartner Sontex i Ikast. Vi stræber altid efter at finde lokale leverandører, hvor det er muligt. Det gør værdikæden mere gennemskuelig, og det gør det lettere for os at rette til og udvikle nye kvaliteter.

Farvning
Alle vores produkter bliver farvet på vores svanemærkede farveri, L. P. Hansens Eftf. Textilfarveri, i Bredsten, Danmark (på nær farven gråmelange, som kommer garnfarvet fra vores GOTS-certificerede leverandør, samt den blå og sorte farve i uld/silke som er certificeret med Oekotex 100). Her anvendes kun de reneste farvestoffer, og der er ingen brug af skadelige kemikalier eller tungmetaller i produktionen. Se mere under fanen Svanemærket farveri.Tilskæring
Vi har vores eget tilskæreri, Danva, i Litauen, hvor alt stoffet bliver skåret ud efter mønstre. Vi har et tæt samarbejde med vores litauiske kolleger og er i daglig dialog med dem.

Syning
På systuen, Avadan, i Litauen har vi ca. 270 meget dygtige medarbejdere. De syer alt tøjet og kvalitetstjekker det, inden det bliver pakket og sendt hjem på lageret i Herning. Arbejdstiden er fra kl. 7 – 15.30 i hverdagene. Der har tidligere været toholdsskift, men det blev ændret tilbage i 2012 for at gøre familielivet nemmere for medarbejderne.

Produktion udenfor EU
Vores produktion i Litauen har svært ved at følge med efterspørgslen. Vi har derfor netop startet et samarbejde op med en systue, Lubawa, i Hviderusland. Det er første gang vi bevæger os udenfor Den Europæiske Union. Hos Lubawa sidder der ca. 30 kvinder og syer for os. Vi har besøgt fabrikken af flere omgange og har et rigtig godt indtryk af stedet som arbejdsplads.

Strømper produceret i Kina
Vi kan ikke selv producere strømper, så vi har derfor designet dem og ledt med stor omhu efter en leverandør, der lever op til vores krav omkring bæredygtighed og kvalitet. Strømperne er GOTS-certificeret. Det er din garanti for, at der ikke er brugt skadelig kemi i produktionen samt at arbejdsforholdene fastsat af ’International labour Organization’ overholdes.

LÆS MERE OM BÆREDYGTIGHED