CertificeringerHos DILLING bruger vi certificeringer til at guide os til leverandører, som lever op til vores høje krav til bæredygtig produktion. Vi bruger også certificeringer til at vise dig, at vi selv lever op til disse krav. Det er ikke bare snak.

Svanemærket
Vores økologiske produkter er certificeret med Svanemærket. Svanemærket stiller høje krav til miljøvenlighed i produktionen. Særligt farveridelen er underlagt strenge krav, hvor det f.eks. er forbudt at bruge tungmetaller. Svanemærket stiller også krav om gode arbejdsforhold for medarbejderne i produktionen. Det er vigtigt at pointere, at Svanemærket er et miljømærke og ikke et økologimærke. I forhold til økologi er kravet, at materialet blot skal indeholde min. 10% økologiske råmaterialer (hvilket vi synes er for lidt).

Du kan finde vores certifikat fra Svanemærket her.

GOTS
Vores økologiske garn i merino uld og bomuld er GOTS certificeret. GOTS er det ultimative økologimærke, og de stiller krav til hele produktionen. Et produkt skal indeholde min. 95% økologiske råmaterialer for at leve op til standardkravene. Der er også fokus på miljøvenlighed i produktionen samt krav til arbejdsvilkår for medarbejderne. Derudover stilles der i det økologiske landbrug krav til dyrevelfærd. Vi vil gerne gøre opmærksom på, at det endelige produkt fra DILLING ikke er GOTS certificeret – det er kun garnet, som er GOTS certificeret. Læs mere under emnet ’ØKO’ herunder.

Du kan finde certifikaterne for garnet her:

GOTS certifikat på økologisk merino uld.
GOTS certifikat på økologisk bomuld.

Oekotex 100 (tiltro til tekstiler)
For at producere undertøj er der også brug for tilbehør, såsom tråd, elastik, knapper mm. Her kan det være en udfordring at finde de rette partnere, som matcher vores kvalitetsstandarder og samtidig er så miljøvenlige som mulig. Her lægger vi stor vægt på deres certificeringer og vælger med omhu. Som et minimumskrav skal vores tilbehør være certificeret med Oekotex 100. Denne standard viser, at der ikke er skadelig kemi i produktet. Der er dog ingen krav til, hvordan produktet er produceret.

ØKO
Det lille grønne ØKO mærke er vores eget påfund. Vores økologiske garner er GOTS certificerede, men det endelige produkt, som du får, er certificeret med Svanemærket. Vi har valgt at vores produktion skal være certificeret med Svanemærket frem for GOTS, da Svanemærket har en smule skrappere krav til farveridelen end GOTS.

Du kan se en guide til de nævnte miljømærker i vores blogindlæg Et kort til miljømærkejunglen.


LÆS MERE OM BÆREDYGTIGHED